Hope Warriors Dharma Talk – Wat is de belangrijkste spirituele ontwaking?

 De prime dharma talk van Ryokyu Endo Sensei op 7 november 2021  

Het laatste proces van herkenning is Sho-ken-go-on-kai-ku (uit de Heart Sutra). Dit betekent dat het laatste proces van herkenning leegte is. In feite is alle herkenning uit het verleden. Er is geen heden in wat je herkent, het is allemaal het resultaat van het verleden en wat je als een zaadje in je Alaya-bewustzijn (onderbewustzijn en opslag van verleden en karma) hebt geplant en wanneer het zaadje groeit zal het naar het fenomeen komen. 

Je herkent je negativiteit als je eigen, maar tegelijkertijd ben je de ontvanger van alle karma, van alle voorouders, van alle mensen, alle voorbije levens.  Je bent een afspiegeling van alle andere bestaansvormen, dus confronteer dit werkelijk en keer het om naar het licht, dan transformeer het tot de schat van het leven. Dit is mogelijk en je zult ook een schat zijn voor de mensen.

Luister hieronder het volledig overdracht:  

 Deze originele dharma talk in het Engels door Ryokyu sensei hier 

Muziek ‘Forest Ocean’ uit de album “Mandala Dream” door Ryokyu Endo en Aminadabu 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s