Hope Warriors Dharma talk – Wat is de ware meditatieve staat? – het geheim van de Hart Soetra 8

Het vijfde van Hannya Haramita, de zes paden om tot Verlichting te ontwaken, is Dhyana in het Sanskriet, Zenjo in het Japans en betekent meditatieve staat. Wanneer mensen “meditatieve staat” horen denken ze meestal dat het tijdens het zitmeditatie is, maar eigenlijk is het veel belangrijker om in het dagelijks leven in de meditatieve staat te zijn.        

Eigenlijk hebben wij mensen beide aspecten nodig om wakker te zijn, dat wil zeggen de hele tijd, op elk moment om in staat van leegte te zijn en op hetzelfde moment, op elk moment om ons aan te passen aan de verschijnselen, dit is de echte meditatieve staat. Het is niet alleen wanneer je zit, anders is het niet echt.  

Je moet in staat zijn het dagelijks leven te beheersen vanuit het standpunt van de Leegte of de Grote Geest. Dit is wat je echt de Samadhi kunt noemen, de Dhyana, de meditatieve staat, en eigenlijk is dit de Wijsheid. 

Luister hieronder het volledig overdracht:  

Deze originele Dharma lezing in het Engels door Ryokyu sensei hier 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s